Mirre Sennehed

Pojken med stjärnorna

Mirre Senneheds senaste roman, ”Pojken med stjärnorna”
finns ute nu som ljudbok och e-bok

Pojken med stjärnorna

Mina böcker

Mirre skrev sina första sagor som 8-åring och läste upp dem på klassens timme. Hon publicerade sin första roman, ”Ett liv fullt av hat”, som 14-åring och den såldes i 200 exemplar bland familj och vänner. Den andra romanen, ”Det händer inte mig”, var ett projektarbete på gymnasiet och hon publicerade boken själv på Kisa tryckeri och sålde över 2500 exemplar. Boken är slutsåld och finns tyvärr inte att beställa.

Just nu jobbar Mirre på sin fjärde roman som handlar om att växa upp som bisexuell ”pojkflicka” med ADHD och nå sina drömmar trots alla svårigheter.

”Pojken med stjärnorna” (2005)

”Pojken med stjärnorna” (2018) är en skönlitterär men verklighetsbaserad roman som är baserad på det s.k ”bankomatmordet” i Göteborg 2010. Det var Mirres vän, Pelle Nordkvist, som mördades och hon valde kort därefter att skriva en bok baserad på hans liv och död. Boken finns ute i bokhandeln samt som ljudbok. Du kan även beställa den direkt via Mirre, klicka här.

Om boken: Bankomatmordet kallade media det, men vad var det som hände egentligen på Länsmanstorget i Göteborg den där kalla februarinatten?

Philip är en helt vanlig 24-årig kille, om man bortser från det långa, tuperade håret, silverstjärnorna under ögonen och den svarta kajalen. Poprockstilen som Philip bär upp är viktig för honom, precis som favoritbandet Broder Daniel. Det är hösten 2009 och han är hemkommen efter två månader i Los Angeles där han inlett en romans med makeup-artisten Ashley. Utöver sitt arbete på hemtjänsten är det böcker, konserter och festival med vännerna som gäller. Philip är van vid att hans utseende väcker olika reaktioner. ”Jävla emo!” får han höra ibland, men det är inget han bryr sig om. Det är sådant som händer, men ingen skulle någonsin tro att fördomarna och hatet kunde gå längre än så.

Pojken med stjärnorna

”Det händer inte mig” (2005)

(Boken är utsåld, men kan finnas att låna på en del bibliotek.)

Recension om ”Det händer inte mig”:

Miriam förmedlar på ett äkta och inlevelsefullt sätt hur det är att vara ungdom och växa upp idag, hon skriver rakt ut och ungdomligt med äkta dialog. Boken handlar om två kompisar och hur ett drogmissbruk utvecklas. Bra läsning.

Åsa Graaf, författare till boken Knark och sånt.

Världens bästa bok jag drog mig igenom för ungefär 5 år sen för första gången. Efter det har den varit min absoluta favoritbok och jag kan läsa den om och om igen och trots att jag vet precis hur den slutar så gråter jag alltid som en liten flicka när jag kommer till de sista 3 sidorna.

Victoria Falkheden