Mirre Sennehed

Min superkraft kallas ADHD

– En föreläsning om Mirres uppväxt och vägen till framgång samt attityder och förhållningsätt kring diagnosen ADHD.

Det finns många som talar om ADHD och debatten är hetare än någonsin. Det finns personer med ADHD på varenda arbetsplats men det är oftast skamfyllt och tabu att tala om. När ämnet nämns så talar man om ADHD-”problematiken” och ständigt nämns människor med ADHD som problem, störiga, jobbiga och hopplösa fall. Sällan får man höra de positiva effekterna av att tänka och fungera annorlunda än normen.

Mirre Sennehed är en 35-årig entreprenör, författare och mamma och ett levande bevis på att man kan lyckas i livet trots motgångar och en medelsvår ADHD av kombinerad form. Hon driver eget företag som eventarrangör och föreläsare, är grundare och festivalgeneral för en festival, driver ett stort kulturprojekt om tillgängligt arrangörskap samt skriver böcker.

Genom en gripande och personlig föreläsning får man en inblick i hennes svåra kamp med skolan, psykiatrin, depression och självskadebeteenden samt hur hon kämpade med sin egen hjärna. På ett inspirerande sätt berättar hon hur diagnosen kunde vändas från en ständig börda till en tillgång i många sammanhang, ibland till och med en slags superkraft. Inget är svart eller vitt och det finns många faktorer som spelar in för hur man kan ta vara på sina egenskaper. Mirre ger tydliga exempel på hur vi alla kan ta vara på varandras olikheter och likheter i livet samt hantera ångest och motgångar med större förståelse. Hon är hyllad för sin föreläsning, slog publikrekord när hon fyllde hela Stadsbiblioteket i Göteborg och har redan föreläst i flera olika städer och inför både lärarförbund, företag, skolelever och på ledarskapsutbildningar.

Mirre Sennehed fick mig att känna nytt hopp då jag haft det tufft med min diagnos och hon inspirerar verkligen mig till att kämpa för mina drömmar. 

Sara 19 år, student, Sturefors.

En sådan här föreläsning ska varenda förälder, lärare, arbetsgivare och politiker lyssna på. Det finns så många fler där ute som behöver förståelse och stöd kring att leva med NPF.

Anita 55 år, lärare, Partille.

Utmärkelser/priser: ”The Brewhouse Award 2016” gav Mirre Sennehed Business Regions pris i kategorin ”Sociala innovationer och socialt entreprenörskap” till hennes nystartade projekt – ”Min superkraft kallas ADHD”.

Juryns motivering: ”En klar röst som vågar berätta och förklara. En röst till förändring av beteenden. En röst för att ge samhället en ny bild. Att vara annorlunda är en tillgång, rädslan hindret. Du är modig och din röst och dina ord är livsviktiga.”

Kursen är anpassningsbar beroende på målgrupp och tema. Förslag på temadagar som funkar ihop med denna föreläsning och kan skräddarsys utefter det: ADHD, NPF-teman, psykisk hälsa/ohälsa, normbrytande teman, tema på hjärnan och forskning.

För bokning och frågor: https://www.athenas.se/foerelaesare/mirre-sennehed/

Kurser för arrangörer/projektledare inom event- och musikbranschen

Att starta projekt och driva projekt

– Från idé till ett riktigt projekt

Hur vågar man satsa på sin idé? Hur utvecklar man sin idé? Hur startar man ett projekt? Vad innebär det att vara entreprenör? Hur skriver man en projektplan/affärsplan? Hur kan man finansiera sitt projekt och hur går man till väga? Mirre delar med sig av sina erfarenheter av entreprenörskap och av att driva stora kulturprojekt som fått flera miljoner i statlig finansiering. Hon ger även en inblick i hur det är att driva mindre ideella projekt med mer begränsad budget. Ni får tips och strategi i hur du kan starta och driva ditt drömprojekt framåt.

Kursen är anpassningsbar beroende på kund/målgrupp.

Partnerskap / samarbeten

– Hur hittar man en partner? Hur får jag med samarbeten/sponsorer?

Hur hittar man en partner? Hur många olika partners finns det kring ett projekt eller ett företag? Vart ska man leta för att hitta samarbeten? Vad ska man tänka på när man startar ett projekt och söker partnerskap/samarbeten?

Mer info och bokning: mirre@subvox.se